
Τσούγκρισμα αυγών το Πάσχα | Shutterstock
Ελληνικό Πάσχα, κάποιοι το περιμένουν για Επιτάφιο και περατζάδα, κάποιοι για το κλίμα κατάνυξης, άλλοι για το φαγητό και άλλοι για…στεφθούν πρωταθλητές στο τσούγκρισμα αυγών.
Και δεν είναι τόσο κρίμα να χάνεις με το πρώτο τσούγκρισμα, ή λίγο πριν βγάλεις το αυγό σου αλώβητο από τον αγώνα; Φροντίστε λοιπόν να δείτε μόνο εσείς αυτό το άρθρο, όπου θα μοιραστούμε το απόλυτο κόλπο για να κερδίζετε στις «αυγομαχίες».
Οι καλύτερες σούβλες εντός και εκτός Αθηνών
Διαβάστε ακόμη: «Να δεις Μεγάλη Πέμπτη τι γίνεται»: Αυτό είναι το τσουρέκι που κάθε Πάσχα τρώει όλη η Αθήνα
Το απόλυτο hack για πετυχημένο τσούγκρισμα
Αρχικά, στόχος είναι να μείνει το αυγό όσο το δυνατόν άθικτο. Όταν δύο αντικείμενα συγκρούονται, συνήθως υποχωρεί αυτό που αντέχει τη λιγότερη πίεση.
Πριν καν λοιπόν βαφτούν τα αυγά, ψαχουλέψτε την αυγοθήκη για να βρείτε το αυγό με τις πιο «μυτερές» άκρες. Όσο πιο κυρτό είναι το αυγό σε αυτά σημεία, τόσο μεγαλύτερη πίεση ανά εκατοστό θα μπορεί να υποστεί.
Βάλτε το στο μάτι και πριν αρχίσει το τσούγκρισμα, διαλέξτε το τάχα τυχαία. Αν έχετε κάνει σωστή επιλογή, δεν θα χρειαστεί να ιδρώσετε. Καθίστε αναπαυτικά βλέποντας τον έναν μετά τον άλλο τους καλεσμένους να ραγίζουν τα δικά τους αυγά πάνω στο δικό σας.