
Shutterstock
Μελωμένες τουλούμπες, τραγανά κουρκουμπίνια, λαχταριστά σιροπιαστά και μυρωδάτα αμυγδαλωτά συνθέτουν την απολαυστική λίστα μας
Η Σαρακοστή δεν σημαίνει αποχή από την αγαπημένη μας «αμαρτωλή» συνήθεια, του εναντίον μπορούμε να επισκεφτούμε κλασικά και πολίτικα ζαχαροπλαστεία και να δοκιμάσουμε νηστίσιμα γλυκά που θα θέλαμε να έχουμε οποιαδήποτε στιγμή του χρόνου. Ιδού μερικά από τα καλύτερα.
Στον Μπόζα για κουρκουμπίνια
Το ζαχαροπλαστείο του Μπόζα γλυκαίνει την Κυψέλη και όχι μόνο από το 1967. Ο Ξενοφών, ο εμπνευστής του, μπήκε στον κόσμο των γλυκών – ως λάτρης τους και αφού έκανε ένα ταξίδι μέσα από διάσημα ζαχαροπλαστεία του Παρισιού και την Αθήνας βρήκε το δικό του πόστο. Σήμερα συνεχίζει τη γλυκένια ιστορία του ο γιος του Παναγιώτης Μπόζας φτιάχνοντας εκτός των άλλων με το ίδιο μεράκι συγκλονιστικά κουρκουμπίνια. Οι μικρές μπουκιές μελώνουν το στόμα μας και μας εθίζουν, γι αυτό μην φύγετε αν δεν γεμίσετε το κουτάκι σας.
Κερκύρας 39 και Παξών Αθήνα
Στον Κτιστάκη για λουκουμάδες
Ο Θοδωρής Κριστάκης ήρθε από την Αλεξάνδρεια το 1912 για να μας καλομάθει στους πιο ωραίους, λιλιπούτειους λουκουμάδες. Το ζαχαροπλαστείο στην Ομόνοια είναι μια πραγματική χρονομηχανή και πέρα από την διακόσμηση διατηρεί ατόφια μέχρι σήμερα και την συνταγή. Οι λουκουμάδες ζυμώνονται στο χέρι, τηγανίζονται ελαφρά μέχρι να ροδίσουν και πασπαλίζονται με σιρόπι αντί για…