
Μια ελληνική ιστορία ψηφιακής κακοποίησης βγαλμένη από το Black Mirror
Όταν ο Δ. έπεσε θύμα sextortion, το μόνο που μπορούσε να τον σώσει ήταν η ψυχραιμία του.
Η επιστροφή του Black Mirror με την έβδομη σεζόν έρχεται σε μέρες που η χρήση της λέξης δυστοπία μοιάζει να είναι πλέον οριακά πασέ.
Η σειρά διαβάζει το μέλλον και προειδοποιεί. Δεν είναι από τα θεάματα που βλέπεις χαλαρός/η στο σαλόνι. Αν τα βάλετε βράδυ, τότε θα έρθει μάλλον μια νύχτα σοβαρής σύγχυση και νευρικού βουγιουκλακικού γέλιου. Γελάω; Δείτε με πως γελάω.
Εδώ δε μιλάμε για λατρεία όμως. Μιλάμε για εθισμό. Το ιδιοφυές μυαλό του δημιουργού του BM, Charlie Brooker, ξεκίνησε πολύ πριν το 2011 και την πρεμιέρα της σειράς να ψάχνει τις παρενέργειες που έχει το ναρκωτικό της τεχνολογίας.
Διαβάστε επίσης: Η τεράστια επιστροφή του Black Mirror και όλες οι σειρές που θα δούμε τον Απρίλιο
«Ο “Μαύρος Καθρέφτης” του τίτλου είναι αυτός που θα βρείτε σε κάθε τοίχο, σε κάθε γραφείο, στην παλάμη κάθε χεριού: στην κρύα, λαμπερή οθόνη μιας τηλεόρασης, σε μία οποιαδήποτε οθόνη, ακόμα και σε ένα smartphone», προειδοποιούσε 14 χρόνια πριν ο Brooker.
Στο τρίτο επεισόδιο της τρίτης σεζόν, ο 19χρονος Κένι (τον ρόλο ενσαρκώνει ο φοβερά διεστραμμένος Alex Lawther) πέφτει θύμα εκβιασμού από χάκερς, οι οποίοι κρατούν στα χέρια τους ένα tape που τον δείχνει να αυνανίζεται με πορνογραφικό περιεχόμενο στο Διαδίκτυο. Για να μη διαρρεύσει το περιεχόμενο, ο Κένι αναγκάζεται να βγει πολύ έξω από τον εαυτό του, σα να μην έχει άλλη επιλογή. Αν…